Windows Phone 7 razvojna platforma


Jučer je Microsoft objavio konačnu verziju svog razvojnog alata za Windows Phone 7. Developer Tools za Windows Phone 7 mobilnih aplikacija postao je dio Visual Studio 2010 i Expression Blend 4. Offline ISO datoteka sa instalacijom ovog alata može se skinuti sa ovog linka: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=201927.

Kao što je već najavljeno zvanično Windows Phone 7 biće prezentiran na PDC2010, ovogodišnjoj Professional Developer Conference.

Prošlo ljeto proteklo je u upoznavanju sa ovom platformom čiji razvoj aplikacija jednim dijelom vezan za Silverlight 3. U seriji od nekoliko članaka pisao sam o Windows Phone 7 i razvojnoj platformi za novi BH magazin www.itpro.ba. Najava ove serije već je objavljena na stranici i možete je pogledati i prokomentarisati na http://itpro.ba/article/101/prvi-pogled-na-windows-phone-7-platformu. Serija članaka obuhvata razvoj XNA i Silverlight aplikacija na Windows Phone 7, METRO dizajn, nova korisnička iskustva pivot i panel, te popraćeno demo primjerima i tutorijalom. Nadam se da će serija ovih članaka biti zanimljiva svim čitaocima i zaljubljenicima u novu mobilnu platformu koja dolazi iz Redmonda sa ozbiljnim namjerama za uzburka već uzburkano tržište mobilnih rješenja. Biće interesantno pratiti kako će se odvijati ova tržišna borba divova Google, Apple i Microsofta.

Advertisement

1 thought on “Windows Phone 7 razvojna platforma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s