Stud. Works


Radovi objavljeni do 2001

U ovoj dijelu predstavljeni su radovi koje sam objavljivao tokom dodiplomskog studija 1996-2001.

  1. FORTRAN programi (1996-99)- 50 tak programa napisanih u FORTRANU koji obradjuju određene probleme iz matematike i mašinstva. Izmedju ostalog ovdje možete pronaći u program za proračun reduktora. Ovaj program predstavljen je na Mašinijadi u Zenici 1999 godine. Program je pod nazivom redukt.for. Program su napisali studenti III godine Tehničkog fakulteta u Bihaću školske 1998/99.
  2. Kratki kurs i AutoCAD LT 1998 god. –  Kratki kurs kroz osnovne pojmove 2D crtanja u AutoCAD. Priručnik nastao tokom izvodjenja nastave na Tehničkom fakultetu u sklopu demonstracija koje sam izvodio kao student.
  3. Kinematic analysis of mechanism by computer utilization Summer Academy Pula 1999 – rad objavljen na ljetnoj akademiji u Puli 1999 god.
  4. AutoLISP – program prilog gornjeg rada i kinematička analiza mehanizama.
  5. Diplomski Rad  Maj 2001– Diplomski rad na temu simulacije robota.
  6. RoboSIM 2001- aplikacija za simuliranje SCARA robota – prilog diplomskog rada je aplikacija za simuliranje SCARA robota. Aplikacija simulira prenost predmeta robotom, kao i zavarivanje po pravoj liniji i kružnici. Korištenje aplikacije detaljno je opisano u diplomskom radu str. 73-80.
screenRoboSim
RoboSIM – simulacija procesa zavarivanja
Advertisement

1 thought on “Stud. Works

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s