MSNetwork 4 – Microsoftova regionalna konferencija


Badge-ENG-04

Po četvrti put, četvrtu godinu za redom, Microsoft BiH organizira regionalnu konferenciju MSnetwork. Mada najmlađa u regionu vrlo brzo je postala prepoznatljiva, kako po kvaliteti predavanja koje konferencija ponudi, tako i sadržajima oko konferencije. Prošlogodišnja konferencija, zaista je ispunila svačija očekivanja, a posebno je hvaljena lokacija gdje se konferencija održavala. Slijedeći dobar feedback, organizator je i ovogodišnju konferenciju zakazao na istom mjestu, a to je hotelski kompleks  Banja Vrućica u okolini Teslića.

Ovogodišnja konferencija će, za razliku od prošlogodišnje, ponuditi još više predavanja, još više predavača. Za razliku od prošlogodinje na kojoj je bilo 3 konferencijska smijera, ove godine organizator je pripremio  6 konferencijskih smjerova i to: DEV, ITPRO, MSC, CS, EDU i BIZ. Manje poznati CS smijer označava Case Study (studija slučaja).Ove godine oko 80 predavača održat će predavanja na konferenciji.

Kao i prošle godine već je urađena Windows Phone applikacija koja daje sve informacije vezane za konferenciju koju možete skinuti sa ovog linka u koliko posjedujete WP telefon. Ove godine urađena je i Windows Store aplikacija za MSNetwork koju također možete skinuti sa ovog link u koliko posjedujete Windows 8 OS. Za WP i WS aplikaciju se pobrinuo naš MVP Spaso.

I na kraju, s vrlo radosnom viješću obavještavam javnost da sam jedan od predavača na konferenciji, gdje ću govoriti oko asinhronog programiranja te kako ovu modernu tehniku programiranja najbolje implementairati u aplikacijama. Predavanje će obilovati demo primjerima sa originalnom tematikom. Više informacija oko predavanje možete dobiti na oficijelnom linku.

Vidimo se na konferenciji.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s