Predavanje o razvoju mobilnih aplikacija sa Windows Azure na Microsoft TechDay u Sarajevu


techday2013sl2

U ponedjeljak će 9. decembra se na School of Science and Technology u Sarajevu održati konferencija „TechDay 2013“ u organizaciji Microsoft BiH. Na konferenciji biće organizirana predavanja sa aktuelnim temama vezanim za proizvode poput Windows Server, System Center, Office 365, Windows Azure, SQL Server, ASP.NET, Visual Studio, SharePoint Server itd. Konferencija je jednodnevna sa besplatnim pristupom. Zbog ograničenog broja mjesta svi koji žele prisustvovati konferenciji moraju se registrovati putem web stranice: https://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032572478&Culture=en-BA&community=0.

Izuzetna mi je čast da mogu objaviti da je moje predavanje pod naslovom „Razvoj mobilnih aplikacija sa Windows Azure“ uvršteno u agendu konferencije sa početkom u 12:00 u Sali 1 u kojoj se održavaju predavanja vezana za programere.
Predavanje koje sam pripremio za ovu konferenciju govorit će o najnovijim mogućnostima Microsoftove Cloud platforme prilagođene za konzumaciju preko mobilnih uređaja i tableta. Skup svih tih mogućnosti u Windows Azure nalazi se pod nazivom Windows Azure Mobile Services. Pored uvodnog dijela u kojem ću dati kratki uvod u Windows Azure i Mobile Services, veći dio predavanja će predstavljati demo primjeri razvoje jedne mobilne aplikacije pri kojoj će se koristiti Azure Cloud Storage za pohranjivanje popdataka, Authentikacija preko Facebook accounta, te razvoj Push notifikacija u jednoj takvoj aplikaciji.
Nadam se da će predavanje biti interesantno, dok je aktualnost teme zagarantovana, tako da će publika imati prilike da prvi u BiH vide neke od najnovijih Microsoftovim inovacija u Windows Azure koje su dostupne od prije nekoliko sedmica.

Na donjoj slici možete vidjeti sadržaj predavanja:

techday2013sl1

Vidimo se na konferenciji.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s