Microsoft-ov aprilski ciklus MVP nominacija


Microsoft 4 puta godišnje dodjeljuje MVP status pojedincima koji nisu njegovi uposlenici, a koji su u proteklih godinu dana dali značajan doprinos u promociji Microsoft tehnologija, kako online putem bloga, foruma, webcastinga i sl., tako i offline putem organiziranja User Grupa, predavanjima na konferencijama, sastancima  i sl.

Ovog puta aprilski ciklus za mene je bio poseban jer sam po prvi put dobio ovu prestižnu nagradu, odnosno status Microsoft MVP. Koliko je vrijedna ova nagrada kaže podatak da od desetine miliona korisnika i developera koji koriste MS rješenja njih oko 4000 ima ovo prestižno priznanje.

Na kraju bih se zahvalio ljudima i organizacijama koje su doprinijele da imam ovo prestižno priznanje.

Prije svega zahvala ide lokalnom uredu Microsoft Bosna i Hercegovina na priznanju i prepoznavanju moga javnog i profesionalnog rada.

Dragan Panjkov – Technology Specialist for Development Tools za Microsoft BiH, koji je prepoznao moj rad i najveći “krivac” za MVP status.

Tomislav Bronzin – Microsoft Regional Director – koji je također jedan od ljudi koji su podržali moju nominaciju za MVP.

MSCommunity BiH i Bihac.NET User grupa i ostale user grupe u Bosni i Hercegovini u kojima sam aktivan oko organiziranja sastanaka foruma i blogova na kojima imam prilike da prenesem moja iskustva.

Svim ostalim pojedincima koji su na indirektan način doprinjeli ovom statusu.

Advertisement

4 thoughts on “Microsoft-ov aprilski ciklus MVP nominacija

  1. Pingback: Microsoft MVP Award – April 2011 Awards ! « Be_Lead Blog

  2. Pingback: Review of 2011 « Bahrudin Hrnjica Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s