Bihać .NET User Grupa počela s radom


Već neko vrijeme postoji inicijativa za osnivanjem .NET user grupe u Bihaću. U razgovoru sa ljudima iz Microsoft BiH, kao i to da postoji kritični broj zainteresiranih za ovu grupu ušlo se u ovaj projekat. Tako je 29. maja. održan je inicijativni sastanak na kojem se podržala ova inicijativa . Nakon toga se i prišlo realizaciji.

Kao glavni sponzor osim Microsofta BiH, ponudila se firma LASER doo, koja nam je ustupila svu tehničku podšku u organizaciji budućih sastanaka UG. Sa svojim prostorom i opremom u stanju smo održavati bilo klasične sastanke bilo predavanja preko live meetinga i sl.

Prije nekoliko dana i službeno je prošla registracija Bihać .NET UG kod INETA asocijacije. Web prezentacija grupe kao i hosting iste, obezbjeđen je od firme Kentico i Apliedi. Domena grupe http://bihac.mscommunity.ba biće obezbjeđena uskoro, do tada stranica se može dobiti sa privremenom web adresom:
http://bihac.mscommunity.ba.mytempweb.com/default.aspx.

Do službenog početka oficijenih sastanaka koji se očekuju na jesen Septembar/Oktobar potrebno je još odraditi nekoliko formalnosti vezano za registrciju grupe na Microsoftovom service provideru za user grupe.

Ovom prilikom želim da obavijestim se zainteresirane za rad grupe a koji bi željeli biti dio ove zajednice da nam se pridruže. Mogu se registrovati direktno na stranicu ili me kontaktirati putem maila koji se nalazi na About stranici.

Na kraju bi se zahvalio svima na podršci i pomoći u realizaciji ovog projekta:

Ljudima iz INETA Europa:  Tomislav Bronzin Vice President Community Activities, Dobriša Adamec, Vice President Membership

Microsoft BiH: Dragan Panjkov Technology Specialist for Development Tools (DPE)

MSCommunity: Damir Dizdarević Country Leader for BiH

JasimuRadenku, Spasi vođama User grupa u BiH, te ostalim koji su posredno ili neposredno doprinjeli ili će doprinjeti realizaciji ovog projekta.

Ugodno programiranje i ljetni odmor.

Advertisement

2 thoughts on “Bihać .NET User Grupa počela s radom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s