Lansirane nove verzije Windows Vista i Office 2007



Krajem Novembra 2006, godine lansirane su nove verzije micrsoftovih najpopularnijih proizvoda Window Vista i Office. Pored znane najave o mukotrpnom radu na sigurnosti i borbi protiv piratstva, odmah po izlasku internet je postao prepun vrlo jednostavniji hackova za isključivanje tajmera za evaluacijsku verziju.

Čovjek se ponekada upita da li je to stvarno tako, da li su ljudi u microsoftu zaista nemoćni ili je to namjerno tako. Microsoft i pored piratstva ima najveći budžet kod prodaje ovih proizvoda.
Nameće se činjenica da microsoftu ipak odgovara piratstvo jer bez obzira, piratstvo popularizira njegove proizvode i svakim danom je sve vise korisnika kako piratskih verzija tako i legalnih. Mislim da ovaj dvog je nerastavljiv i kao takav zajedno najbolje funkcioniše, puneći budžet kako microsofta tako i ilegalnih prodavača.

Ova misao me je ponukala krakom zadnjeg operativnoh sistema koji je toliko jednostavn da ga i slabo upućeni korisnik Windowsa može primjeniti. Uputstvo koje zaobilazi tajming windowsovog evaluacijskog perioda nalazi se na svim oficijelnim sranicama blogovima, koje ovaj postupak objavljivaju kao vijest i uputstvo za korištenje windowsa.

Leave a comment